Thursday, 20 October 2011

Kejam!:Dilanggar Digilis kenderaan,Ditinggalkan di tengah jalan!

video
MESTI TENGOK!

Mr Rilex yakin ramai ingin tahu mengapa orang hanya mampu memandang saja budak

budak berumur 3 tahun yang dilanggar di China,dan bukan di Malaysia ini kan?

Mesti ramai dikalangan korang mengatakan sungguh tidak patut pemandu van dan pejalan 

kaki tersebut buat cam tu kan?

Orite! Jom Kite Rungkaikan cerita sebenar di sebalik insiden tak berperikemanusiaan  nih



Sebenarnye,semenjak 17 Oktober lagi,berita mengenai insiden KEJAM ini tersebar.Ini Mr 

Rilex nak bagi tips,next time,kalau ade la sape2 dari korang pergi China,kalau nampak ada 

makcik tua jatuh ke,budak accident berlanggar putus kepala ke,putus la ape2 ke,nazak 

setara mana pun,MINTAK JANGAN SESEKALI TOLONG ORANG TUH! tau tak kenapa?


PERHATIAN:Jika korang tolong,maknanye orang itu dah menjadi tanggungjawab kamu.Inilah 

fakta di CHina sekarang.Ini SERIUS!Cerita ini diceritakan dalam akhbar cina minggu lepas.

Contohnye,jika korang ternampak makcik jatuh dari basikal,kemudian korang tolong dia,

maka korang lah yang kena tanggung segala kos perubatan mak cik tersebut.

Inilah yang dikatakan nilai moral manusia semakin hilang di muka bumi.

Dalam akhbar cina tersebut,penulis ada menceritakan seorang askar yang membantu seorang 

makciktua yang terjatuh secara tiba-tiba. Kerana prihatin ,askar tersebut membantu 

mengangkat makcik tersebut.TIba-tiba,anak kepada makcik tua ternampak askar tersebut,

so dia tuduh la askar tu yang tolak makcik dia.So,askar ini kena saman dan kena menanggung

segala kos perubatan makcik tersebut.Akhirnye,askar tersebut dibuang kerja.



Berbalik kepada cerita pemandu van tersebut,korang nak tau tak ape yang pemandu van tu 

cakap pasal dia langgar budak tuh?

Mula-mula,pemandu van terlanggar budak tu ,then dia berhenti kejap sebab dia perasan 

yang dia langgar budak tu.Korang bleh tengok dalam video time budak tu berada di 

tengah- tengah,antara tayar depan dan belakang.Dia terfikir ,kalau budak tu mati,dia cuma 

perlu bayar denda antara RMB10,000- RMB20,000,tapi kalau budak tu hidup,dia kena

tanggung seumur hidup kos perubatan budak tu,so,dia teruskan gilis budak tu,dengan

harapan budak tu akan MATI!


PESANAN MR RILEX:JANGAN TOLONG kecuali family sendiri.

Semoga perkara ini takkan terjadi di Malaysia tercinta ini...


Kesimpulannya, di mana saja, manusia semakin hilang pertimbangan diri.

Dunia semakin kejam dan tak berperikemanusiaan~


    Comments
    0 Comments

    0 comments:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management