Wednesday, 26 October 2011

Apa itu Leech?

Salam untuk korang !

Kali ini, Mr Rilex nak terang kan kepada korang tentang apa itu leech dan kepentingannya kepada manusia sejagat . HAHA !

   Sebagaimana yang kita tahu,kebanyakan daripada kita ni,kalau nak download sesuatu benda like movie,music,software dan benda-benda lain,kebanyakan nya benda-benda tu semua terdapat dalam file sharing . File sharing ni adalah perkhidmatan web yang mana semua software,music,or movie di share dalam satu web untuk kemudahan orang lain . JAdi,senanglah nak cari benda yang kita nak. File sharing yang popular seperti Filesonic,Mediafire,UploadStation,Wupload,Fileserve,Rapidshare dan banyak lagi.

   Malangnya,kemudahan file sharing ini telah ditetapkan samada untuk men-download menggunakan  free user atau premium user.Kemudahan "Free User" adalah terhad dan internet connection kurang,tapi,"Premium User" pula unlimited dan internet connection pun unlimited .Premium user memerlukan langganan. Jadi ,takkan lah kita nak yang berbayar kan? Sape la yang sanggup kluar duit.



 JAdi,Leech telah dicipta untuk membantu peminat file sharing. Mr RIlex tak mau guna bahasa pelik-pelik nak terangkan camner,tapi Leech ni BOLEH menukarkan link biasa kepada premium user ?Hebat kan ?Tak perlu kua pitis pom.

   Dengan leech,korang bleh download seberapa banyak movie yg korang nak dengan premium user dari Leech (bergantung kepada kelajuan internet ,limit modem,dan jenis download manager )

Wokeh ! Ini tutorial yang senang sangat untuk korang fahami.

Panduan Menggunakan Leech:

1. Ambik contoh link dari mana-mana file sharing.Copy link tuh.


2. Bukak Leech site yang korang prefer . Ade sesetengah tak jadi,ade sesetengah still jadi,Try gune Foxleech,Dunker Org or Dunker Name .Kat bawah nih adalah FoxLeech.


3. Register akaun korang,pastu log in .Then,lepas kluar macam  dibawah,paste kan link tadi kat ruangan seperti dalam gambar :



4. Tekan download pastu akan klua gini plak :



5. Then,lpas tu,sesi Transload bermula! Tunggu smpai sesi habis,then click kat biru tuh (Sepatutnya tak jadi biru,pasal line internet aku jem)




6. Then,notification IDM akan kluar ,then, start download movie yang anda suke dengan menggunakan Premium link ! ( Sila guna Internet Download Manager )


Click sini untuk : Internet Download Manager v6.07 Build 12 Cracked,
Senarai Leech Site ( Try n Error) :


1) FoxLeech
2)Dunker.org
3)Dunker.name
4)Leech Mod
5)Hlusoe
6)Vina Leech
7)Extra Rapidleech
8)Red Leech
9)Leech King
10)Shimory








p/s: Jangan lupa untuk tinggalkan komen or soalan yg tak paham yee.And sila click iklan di sebelah sebagai tanda kejayaan & penghargaan  korang.TQ :) Selamat Mencuba !

Download Now Raya Tak Jadi DVDRip (2011)

Raya Tak Jadi : Betul ke Tak Jadi ?



Pengarah Prof. Madya A. Razak Mohaideen kembali dengan buah tangan terbaharu khusus untuk peminat-peminat filem yang berkonsepkan komedi kekeluargaan.

Raya Tak Jadi menampilkan pelakon-pelakon komedi terkenal seperti Saiful Apek, Johan Raja Lawak, Jalaluddin Hassan, Wan sharmila, Noreen Noor dan ramai lagi.


Apek dan Johan Tunjang Utama

Dua filem arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen sebelum ini iaitu Ratu dan 4 Madu mendapat pelbagai kritikan. Namun, Raya Tak jadi nyata berbeza apabila jalan ceritanya dipenuhi dengan lawak-lawak lucu yang mampu mencuit hati penonton.

Filem ini nyata bersandarkan kekuatan kepada dua watak utama iaitu Saiful Apek dan Johan Raja lawak yang sememangnya diketahui mampu membuatkan penonton tidak kering gusi dengan lawak-lawak spontan mereka. Tidak keterlaluan jika dikatakan hidup mati filem ini bergantung penuh kepada lakonan mantap dua pelawak hebat ini.

Watak-watak pembantu yang mewarnai Raya Tak Jadi juga tidak mengecewakan sama sekali. Lakonan pelakon hebat Jalaluddin Hassan sebagai Haji Ehsan dilihat berjaya mewarnai jalan cerita filem ini. Kerinduan pasti terubat bagi peminat-peminat setia Noreen Noor apabila dia muncul buat julung-julung kalinya memeriahkan filem ini.

Secara keseluruhannya, Raya Tak jadi masih mengekalkan acuan dan formula kejayaan yang pernah dikecapi oleh filem-filem arahan Prof. satu ketika dahulu. Berbekalkan jalan cerita yang ringkas dan lawak-lawak spontan, filem ini menghidangkan hiburan ringan yang mampu menggeletek hati penonton.

Filem terbitan Grand Brilliance dan Lineclear Motion Pictures Sdn. Bhd. ini bakal ditayangkan pada 15 September.


Sinopsis

Filem ini mengisahkan Leo, seorang ahli perniagaan Kurma merancang untuk menculik Penyimpan Mohor Besar Raja raja, Hj Ehsan (lakonan Jalaludin Hassan) atas sebab kontena kurmanya tidak sampai mengikut jadual dan mengalami kerugian. Leo mengarahkan Ali dan Abu untuk menculik Hj Ehsan. Mereka berjaya menculik Hj Ehsan tapi tertukar teksi dengan teksi Shuib (lakonan Apek saiful).

Shuib mempunyai seorang adik namanya Bob (lakonan Johan raja lawak) dan mereka terjumpa Hj Ehsan dalam boot teksi yang disangka mayat Hj Ehsan.

Abu dan Ali kemudian berjaya menjejaki teksi Shuib dan mereka mula merancang dan menculik ibu dan adik Shuib. Leo meminta wang tebusan dari Hajah Nisah (lakonan Noreen Noor) sebelum melepaskan ibu dan adik Shuib. Polis berjaya memberkas Leo dan pekerjanya semasa mereka bertukar wang dan tebusan.



DOWNLOAD NOW!


Panduan :

Gunakan Leech Site untuk tukar link dibawah menjadi premium link (Direct link),Baru download laju.

Tak Tahu Menggunakan Leech Site ?  Click sini!: Apa itu Leech dan kehebatannya





DOWNLOAD !





Filesonic (700.28mb)


UploadStation


                                                                      Wupload









                            

Tuesday, 25 October 2011

LAWAK! :Temuramah Bersama Rooney! (Mesti Tengok!!)

MESTI TENGOK!!






Wakakaka! Ape lah,macam siot je Rooney ngan pakcik nih.Ni la lawak alih suara yang paling best stakat aku tengok nih :D


Ape2 hal,korang nilai sendiri ek,by by the way,Jangan lupe untuk tinggal kan komen dan click iklan di sebelah kanan sebagai tanda korang terhibur,Thanks :)



Internet Download Manager v6.07 Build 12 (Cracked Version)

Salam untuk korang!

Kali ini,Mr Rilex akan sampaikan berita baik buat korang2 semua yang memang kaki-kaki download tegar tuh.
Okeh,ini dia berita tuh.

BERITA BAIK!

Bosan menunggu movie korang habis download dengan kelajuan yang ala kadar ?

Ingin mencari Download Manager yang terbaik untuk cepat mendownload,simple-interface dan mudah digunakan. Yup,guna lah Internet Download Manager!

Pengenalan : Apakah itu Internet Download Manager ?


Internet Download Manager adalah aplikasi untuk download file ,video dan musik melalui internet.


Kelebihan Menggunakan Internet Download Manager 



  1. Berhenti sejenak (Pause) dan boleh disambung semula process download.
  2. Boleh menggunakan seluruh kelajuan internet yang ada untuk download file dan menyebabkan anda tidak boleh melayari laman sesawang kerana kelajuan internet bertumpu kepada process download tadi (menunjukkan kelajuan download nya akan menjadi laju untuk satu fokus)
  3. Anda juga boleh menetapkan untuk menghadkan kadar kelajuan download.
  4. IDM juga boleh digunakan untuk download Video dari pelbagai web,seperti YouTube,MetaCafe,atau mana mana video yang dipasang dalam internet,MP3,file,malah flash juga (Menggunakan teknologi Grabber iaitu mampu mengesan video ,Mp3 atau files yang ingin didownload )
  5. Jika fail yang ingin di muat turun besar saiz nya,Contohnya 5gb,tidak ada masalah,kerana IDM boleh berhenti sejenak(pause),malah anda boleh menutup komputer dan boleh disambung semula process download pada bila-bila masa.
Customer Satisfaction,Based on Cnet.com:



Terbaru! : Internet Download Manager v6.07 build 12 Final + Multilingual-Full Cracked-Silent Install  Size: 5.95MB
(Accelerate downloads by up to 5 times )
**Versi Silent Install ini tidak perlu lagi di update,dan boleh menggunakan nya dengan FUll Version secara free**

(Release :Oct 1,2011)

  • Added support for Firefox 8
  • Improved video discovery on Youtube
  • Fix bugs
Panduan Untuk Install IDM:

1. Download IDM/Uninstall versi lama -kemudian reboot OS(restart)
2. Bukak file download nih dengan WinRar,pastu run Exe file.
3. Then,run IDM dari start menu anda.
4. Have Fun !
5. Tak faham,tanya ya.Hehe!


                                               DOWNLOAD NOW !
                                   Internet Download Manager 6.07 Build 12



p/s : Jangan lupe komen dan klik iklan dari nuffnang di sebelah ya! Komen dan soalan dari korang amat lah di alu alu kan .TQ ~


CREDIT TO : RapidLeech

Download Hatsune Miku mp3,Japan COolest 3D Hologram Artist!

Mesti Download! TerBBBbaik Punya! :)                                




                                  HATSUNE MIKU






Hatsune Miku (初音ミク?) is a singing synthesizer application with a female persona, developed by Crypton Future Media. It uses Yamaha Corporation'sVocaloid 2 synthesizing technology. The name of the character comes from a fusion of the Japanese for first ( hatsu?), sound ( ne?) and future (Miku(ミク?) sounds like a nanori reading of future, 未来, normally read as "mirai"[1]), referring to her position as the first of Crypton's "Character Vocal Series". She was the second Vocaloid to be sold using the Vocaloid 2 engine and the first Japanese Vocaloid to use the Japanese version of the Vocaloid 2 engine. Her voice is sampled from Japanese voice actressSaki Fujita, but create her own voice using Yamaha Vocaloid software.Hatsune Miku has performed at her concerts onstage as a projection.


DOWNLOAD!
                                  World Is mine-Best Vote!(128kbps)


                                      Moon (192 kbps)


                                            
                                 Dear Cocoa Girl(320kbps)




p/s: Lepas download,jangan lupe untuk komen and click iklan di sebelah yee ,TQ :)

Saksikan Hatsune Miku,Artis Diva Pop Jepun Yang HOT!





Salam,untuk korang semua!

Kali ini,Mr Rilex akan memperkenalkan korang dengan satu artis Diva Pop yang makin femes di Jepun sekarang ..haha,Jangan risau,dia memang hot and seksi,sepadan dengan taste korang :)

Tapi,jangan terkezut ek,sebab Hatsune Miku ini bukan lah manusia biasa ,macam yang korang kenal di Jepun seperti Yui,Ayumi Hamasaki dan lain-lain.Betul! Dia bukan manusia pun sebenarnye! (Maknanye,dia tu Hantu la ea,takpun Kambing ~haha) .HAHA! tak kan lah hantu or kambing kan? Hatsune Miku sebenarnye adalah karakter anime yang telah di-3D-kan dalam bentuk hologram (Hologram ini bukan makanan ye !)

Hatsune Miku telah dicipta oleh Crypton Future Media,yang pada mulanya hanya sebagai avatar virtual pada komputer.Kemudian,mereka mendapat idea untuk upgrade Hatsune Miku unutk menjadi diva pop .Malah,suara Hatsune Miku bukan lah menggunakan suara artis-artis Jepun,tetapi dia menggunakan suara dia sendiri.Hebat kan ? Suara Hatsune Miku ini telah dihasilkan menggunakan software Yamaha Vokaloid. (Try ah cari software ini sampai jumpa,mana tau,bleh buat suara anda yang tersendiri,hehe!)


Hatsune Miku telah mencipta populariti yang tersendiri sehingga kebanyakkan tiket konsert Hatsune Miku habis dijual dengan cepat. Walaupun Hatsune Miku hanya karakter 3d hologram, sambutan peminat sangat luar biasa sehingga boleh mengalahkan kebanyakkan artis manusia biasa.Hebat2!
Cukup Hebat! 


Try tengok video di bawah nih,live show dari Hatsune Miku di Tokyo,dengan lagu nye,World is Mine. Mr Rilex paling suke lagu nih!





Menarik kan? Buat pengetahuan korang,Hatsune Miku juga mempunyai kawan-kawan sebaya nye seperti Kagamine Rin ,Kagamine Len,dan Megurine Luka >Mereka pun sedang mencipta nama besar dalam bidang pop singing di Jepun. Dikatakan ini lah teknologi masa depan akan diperkenalkan satu hari nanti .


Korang tau tak,Jepun juga akan menayangkan siaran langsung World Cup dalam 3D Hologram sekiranya mereka mendapat hak penganjuran World Cup 2022,tapi sayang nye mereka tidak berjaya (Via Engadget )
Kalau tidak,bayangkan siaran langsung perlawanan akhir secara 3D Hologram berada di hadapan mata anda.Baru syok,ada fight !


Click Sini Untuk Lagu Hatsune Miku: DownloadNow:Hatsune Miku mp3s

CREDIT TO : Majalah9

Monday, 24 October 2011

Download Now Hantu Bonceng 2011 PPVRip !


Mengisahkan Amran (Zizan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan diberi habuan seorang bohsia,Maya(Juliana Evans).Bohsia itu telah membonceng motor AMran untuk dibawa ke port.Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.

Bohsia itu mati ditempat kejadian dan AMran telah dikejarkan ke hospital.Hidup AMran mula berubah selepas kejadian tersebut.Setiap malam AMran akan dihantui oleh bohsia.Amran tension dan meminta bantuan kawan karibnye,Kunyit.Mereka bersama telah berikhtiar dengan pelbagai cara untuk menghapuskan badi AMran itu.Tanpa mereka sedari,merka mula menjadi baik dan mula menghargai kehidupan mereka dan tidak lagi terjebak dengan aktiviti yang tidak sihat itu.

Download Link:Copy link tu dan Guna Leech site di bawah untuk tukar jadi premium download link


Click Sini Untuk Leech Site!

Tak Tahu apa itu Leech dan menggunakan nya? Hehe :)

DOWNLOAD LINK MOVIE:
Filesonic 


Wupload


UploadStation



Review:Hantu Bonceng 2011


Maaf sekiranya review ini sedikit terlewat. Walaupun Hantu Bonceng telah lama ditayang, saya baru sahaja menonton Hantu Bonceng semalam. Jujur saya katakan, saya kurang gemar menonton filem Melayu melainkan filem tersebut mendapat pujian yang melambung seperti Adnan Sempit dan juga Hantu Kak Limah Balik Rumah.
Dalam review ini, saya akan kupas beberapa perkara tentang Hantu Bonceng. Kemudian anda putuskan lah sendiri sama ada filem tersebut perlu ditonton atau tidak.

Unsur seram
Dah nama tajuk pun hantu, tak kan lah cerita ni sedikit pun tak seram. Filem ini mengisahkan Amran (lakonan Zizan) yang merupakan seorang Mat Rempit. Di permulaan filem ini, Amran berjaya memenangi perlumbaan haram dan mendapat seorang bohsia sebagai ganjaran. Malang tidak berbau, mereka dilanggar lori ketika dalam perjalanan pulang. Oh, Amran terselamat, tetapi bohsia tersebut tidak.
Semenjak itu, Amran terus diganggu hantu jelmaan bohsia tersebut. Dalam filem ini, terdapat beberapa adegan saspens dan juga ‘close up’ wajah hantu Juliana Evans. Juliana Evans memang cantik, tetapi tidak semasa dia menjadi hantu. Bagi yang bercadang nak bawa anak kecil menonton Hantu Bonceng, pastikan anda dah bersedia untuk menutup mata anak anda ketika situasi-situasi saspen.



Unsur komedi
Macam saya kata sebelum ini, saya tak minat menonton cerita Melayu. Tetapi gandingan Zizan dan Juliana Evans yang cun berjaya membuka pintu hati saya sedikit sebanyak. Dalam hati memang risau juga andai kata Hantu Bonceng akan mengikut jejak langkah Lu Fikirlah Sendiri.
Saya peminat Maharaja Lawak, peminat Nabil, dan peminat Jozan. Tetapi saya sedikit pun tak tergelak semasa menonton Lu Fikirlah Sendiri The Movie. Saya sedikit pun tak tergelak apabila menonton Zizan Show. Selama ini, saya rasa Zizan hanya mampu member lawak komedi yang berkesan dengan kehadiran Johan. Dan saya risau dalam filem Hantu Bonceng, Zizan tidak mampu menyengat tanpa kehadiran Johan.


Ternyata saya salah. Lawak komedi yang dipamerkan Zizan dalam Hantu Bonceng memang mantap dan berkesan. Memang lawak filem ini. Dari awal sehingga ke penghujung saya sentiasa mendengar gelak ketawa dari penonton. Dan ada juga penonton yang ketawa mengilai. Huh, menyeramkan. Bagi peminat Jambu Maharaja Lawak dan Zahid, pastikan anda menonton filem ini kerana terdapat beberapa babak yang menampilkan mereka.
Anda pernah tonton Adnan Sempit? Bagi anda cerita itu lawak? Sekiranya ya, anda akan rasakan Hantu Bonceng lebih lawak.
Unsur sosial
Dari segi watak utama, Hantu Bonceng mempunyai persamaan dengan Adnan Sempit di mana kedua-duanya ialah Mat Rempit. Jadi dalam Hantu Bonceng anda tidak dapat lari dari istilah-istilah yang kurang sesuai untuk didengari kanak-kanak yang belum matang. Tetapi jangan risau, cerita ini menyampaikan beberapa pengajaran kepada penonton. Walaupun pengajaran yang disampaikan tidaklah sekuat mana, tetapi sekurang-kurangnya cerita ini tidak mengajak penonton menjadi Mat Rempit.
Jalan cerita
Sekiranya dibandingkan Adnan Sempit dan Hantu Bonceng, jalan cerita Adnan Sempit lebih menarik dan sedap. Walaubagaimanapun, jalan cerita Hantu Bonceng masih lagi menarik dan terdapat sedikit ‘twist’ dalam cerita tersebut.
Sepanjang menonton, soalan ini akan berada di kotak fikiran anda,
• Siapakah bohsia yang mati tersebut
• Mengapa hantu bohsia tersebut menggangu Amran
Anda ingin tahu jawapannya?
Anda benar-benar ingin tahu?
Senang sahaja. Pergi ke wayang terdekat dan tonton filem ini. Akhir kata, tahniah kepada Ahmad Idham kerana menghasilkan filem komedi seram yang tidak mengecewakan.
SUMBER : OhBulan

Lihat yang berkaitan : Hantu Bonceng :Apa maksud "APa Celupp" ?

Hari Merdeka 2011 - Gemuruh ( Remix Version )



Sempena sambutan Hari Kemerdekaan ke 54 dan Hari Malaysia ke 11 pada tahun 2011 yang begitu meriah ni,Mr Rilex ingin memberikan link download untuk lagu Gemuruh versi baru .

Lagu Gemuruh yang dinyanyikan oleh Faizal Thahir ini telah diolah dan diedit kembali ,untuk nyanyian peserta koir kebangsaan iaitu peserta Human Graphic (persembahan latar manusia).

Haha,agak best walaupun pendek. Enjoy ! :)

p/s: Lpas download,jangan lupe komen dan click iklan di sebelah tu ekk ,TQ :)

Alien Dikesan Di Hutan Amazon?



     Satu entiti misteri,yang didakwa sebagai "Alien" atau lebih mesra dipanggil makhluk asing telah dirakam dalam sebuah video oleh dua orang pelancong asing berbangsa British ketika melawat Manaus,satu daerah di kawasan hutan  Amazon.


      Gambar ini mencetuskan sensasi dan perdebatan hangat dalam kalangan peminat paranormal dan pengkaji makhluk asing seluruh dunia. Jom tengok gambar yang telah di zoom dibawah :


       Gambar menunjukkan makhluk asing ( Alien ) berdiri berhampiran pokok.
    Cahaya aneh berwarna kebiru biruan,dikatakan berasal dari "spaceship" atau kapal angkasa milik "alien" yang mendarat.


      Apakah cahaya tersebut yang bersinar di dalam kegelapan hutan ?


Hutan Amazon memang sejak dahulu lagi terkenal sebagai hutan yang banyak menyimpan khazanah dunia yang cukup misteri dan belum lagi diterokai manusia sepenuhnya. Hutan ini dikhabarkan penuh dengan hidupan dan binatang yang aneh dan belum direkodkan dalam sejarah manusia,dan Alien atau makhluk asing juga dikatakan menghuni di dalam kawasan ini.


So,pe komen korang? Mr Rilex bleh gerenti mesti ramai yang akan kata,ni just guna adobe photoshop or adobe after Effect an? Tetapi,try fikir luar pada kotak sket ya ?


SUMBER : Majalah9

Koleksi Komik Lawak KL Gangster

Haha! Korang nilai sendiri ek :)
                                                    KOMIK LAWAK KL GANGSTER 1


                                          
                                               

                                                           KOMIK LAWAK KL GANGSTER 2!


                                                           


                                                   KOMIK LAWAK KL GANGSTER 3!




p/s : Jangan lupe untuk tinggalkan komen korang dan sila lah click iklan di sebelah sebagai tanda korang terhibur yee :)


                                                   
Credit to : Majalah9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management